Jumaat, 21 Oktober 2011

Keputusan Undian PR1MA


Walaupun telah seminggu cabutan PR1MA dibuat, namun ada sebahagian pemohon yang masih tertanya-tanya sama ada nombor mereka telah naik ataupun tidak. 

Dan untuk perkongsian, saya sertakan nombor-nombor yang telah bertuah dalam cabutan PRIMA pada 15 Oktober lalu. Berikut merupakan keputusan undian PRIMA bagi 560 unit di Putrajaya:



34026554371640722508619944424753
57995699682627721843577842993093
94338334799456115636397435389
308452334023838540139653591788
3824268100169353213239152364829
37153711586943392389490110575102
25645402642485200156843969622
6798132131557209414658062614694
680747572541831840339849665658
72716053269161315999226971446568
227169364598200914416924982517
29161922594080699594170902129
3459063231221211185257822
62162275263278411558335332002
379735616017866233478018171968
5093275399515056851150327303333
185219714215851491652994810445
45186564414043556652472155706732
464370934662121149588272232243
62543785419164175963319116923899
4450711755425535723932969756707
4918523727264462555369449003249
17983109410424617252445828363266
42913831148472594945969915983
34746528240365513558050884924
18873021451603039952734884146
38072750713931362634142416481917
41034857183572615376184542963160
4446586413856636517948721595225
62675981673641268052587449395
54416763647481265271053416226
6327103410428354501345964102688
13537226517416517114337805046
404843286022500067964534287277
1636443149823665717569995513360
353567856581663259965964964332
35003263390022884676440165554208
373525073408461104258348094033
49113701294049286361155067571502
20803717439117642972104045632754
21902139644329932978122569376188
334828727233536394319521183442
58026643116139474856665063982454
32313166339622112664258471046811
6004843503661624034616343296447
5404369135522059103728055921350
54495710508325495450405768617206
45754036140166331498300423232035
1551598772016593535871022217078
28701889227464379710354586054
296849214087564067723526933889
2026206030652871616699729321765
1846349858881667265818731754300
63176738348415871423885713863
16812351238721574832409350962213
655017242702634781257067785665
16343697613514247305726771883
3441114178430516149185940204476
2574474165332814529357917481423
3764652018224334473430253012260
6012439699046982367310437843760
6579296162101760195553655655374
2629411824432096020390254594127
65984468369449026434974175368
246618292850122483540539571036
66043220435648343957847544629
39054075519739302287398612096275
49524530598131493165496048023970
5883149625901175270426538083202
18953072766623150588537962545

Petunjuk :
         Pemohon yang belum memiliki rumah
         Pemohon yang sudah memiliki sebuah rumah


Pemilik nombor-nombor yang tertera di atas perlu mengemukakan alamat emel masing-masing kepada Sekretariat PR1MA melalui borang online di http://www.pmo.gov.my/pr1ma/myemel.php untuk proses seterusnya. 

Jika pemohon tidak pasti nombor cabutan mereka, sila semak di http://www.pmo.gov.my/pr1ma/mycheck.php.

Keputusan akhir sama ada pemilik nombor-nombor di atas akan ditawarkan ataupun tidak rumah PR1MA di Putrajaya ini masih lagi tertakluk kepada syarat-syarat yang dinyatakan iaitu:

1. Warganegara Malaysia, berumur 21 tahun ke atas
2. Bekerja atau menetap di Putrajaya
3. Pengundi berdaftar di Parlimen Putrajaya (P125)
4. Tidak memiliki lebih dari satu rumah di Malaysia
5. Pendapatan isi rumah (suami + isteri atau bujang) tidak melebihi RM6,000.00 sebulan

Jika tidak, melepas la jawabnya :)

Untuk maklumat penuh keputusan, ia boleh dicapai di laman web Pejabat Perdana Menteri.

Kepada yang berjaya, tahniah diucapkan dan kepada yang belum berjaya, Insyaallah, PR1MA seterusnya masih terbuka peluangnya.

Wassalam.

Notalalu:
041011 Tempahan Rumah PR1MA Presint 11 Putrajaya kini dibuka sehingga 13 Oktober2011
080711 Tempahan Rumah PR1MA (Program Perumahan 1Malaysia)
040711 Program Perumahan 1Malaysia (PR1MA) untuk Golongan Berpendapatan Sederhana di Bandar

14 ulasan:

  1. kenapa tak boleh buka laman web ini untuk membuat semakan penuh....Untuk maklumat penuh keputusan, ia boleh dicapai di laman web Pejabat Perdana Menteri.
    coz nombor naik 2584...

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama 4 November, saya telah semak laman web berkenaan dan ternyata mereka telah mengeluarkan link berkenaan. cuba saudara hubungi sekretariat PRIMA untuk bertanyakan status saudara. harapnya masih diterima. cuba hubungi talian umum pejabat PM 03-8888 8000 dan kemukakan pertanyaan.

    BalasPadam
  3. Tadi saya buka laman www.pmo.gov.my/pr1ma/apply.php. Permohonan pr1ma di putrajaya seperti di buka semula. Kenapa dibuka semula ye? xkan sudah di tapis? coz nombor saya juga naik melalui cabutan undian yg lepas. Sekarang tengah tunggu email penghantaran surat permohonan rasmi.

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama 1137, rasanya itu hanya link yang tidak ditutup oleh admin. permohonan berkenaan sememangnya telah dibuang terus dari laman web utama PMO. jadi untuk pr1ma di putrajaya sememangnya telah ditutup ketika ini.

    BalasPadam
  5. saya baru sahaja mendaftar pilihanraya di putrajaya disebabkan nombor saya naik. Agak2 lepas tak syarat2 pemilikan rumah tersebut?

    BalasPadam
  6. Tanpa Nama 15 November,
    Secara peribadi saya merasakan saudara tidak akan lepas memandangkan baru mendaftar sebagai pengundi di Putrajaya walaupun nombor naik. Selepas daftar, SPR akan mengambil masa untuk mewartakan terlebih dahulu senarai pengundi baru sebelum layak menjadi pengundi. Lagipun, syarat berkenaan menyatakan pemohon mesti pengundi (maksudnya yang pernah mengundi atau yang telah diwartakan sebagai pengundi Putrajaya).

    BalasPadam
  7. oh begitu ke? ini kerana saya baru pertama kali mendaftar mengundi disebabkan umur saya baru melepasi syarat2 mengundi. PPR yang lepas, tidak cukup umur lagi. Saya sememangnya menetap di Putrajaya.

    BalasPadam
  8. kalau begitu kesnya saya rasa saudara mungkin akan dipertimbangkan.

    BalasPadam
  9. Rumah prima di presint 11 progressnya amat perlahan..setakat ini kontraktor utama masih belum lagi kelihatan di papan tanda.Rasanya apa yg berlaku ketika ini..apakah betul anggapan pembangkang projek ini sbg gimik shj..boleh tuan perjelaskan..sekadar berkongsi pandangan..

    BalasPadam
  10. tanpa nama, sy br dapat sms dr pmo yg menyatakan surat tawaran (official)utk rumah prima di presint 11 akan dihantar dlm masa 14hari. ini bermakna rumah prima bukan sekadar gimik tetapi cume prosesnye shj agak lembap, besela..tngu nk dkat2 mngundi kot..

    BalasPadam
  11. surat dh terima tp xfhm apa yang nk?kejap nk letterhead syarikat, kejap xnk..ntah mana yg betul

    BalasPadam
  12. letter head x yah..kena chop majikan kt payslip tu je..lps tu suruh lah bos isi form yg diorg bagi tu..pengesahan majikan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu hari PM Najib bgtau mana ada kerajaan dalam dunia ni yang sebegini baik bagi rumah kt rakyat dgn pinjaman 100%..alih-alih PJH pulak yg mntak 10% ( rm150000 @ rm12000 ) sbg. syarat pendahuluan..mana nk cari dlm masa terdekat ni....bln 10 ni dah nak cabut undi rumah..kalu bagitau awal-awal kan senang..x lah menyusahkan pemilik rumah

      Padam
  13. SALAM EN, SY NK TANYA, YNG SAYA PON KES SAMA PASAL STATUS PENGUNDI.. SY DH TUKAR ALAMAT RUMAH SY DI SELANGOR DEKAT IC, DAN PERGI DAFTAR DI SPR MENYATAKAN HENDAK MENGUNDI DI PUTRAJAYA, TETAPI MEREKA DAFTARKAN SY DI SELANGOR.. SAYA KELIRU HENDAK MENGUNAKAN ALAMAT PUTRAJAYA DISEBABKAN SY MENETAP DI CHERAS SELANGOR.. ADAKAH SY MASEH BERPELUANG.. SBB DH KALI KEDUA SAYA TUKAR ALAMAT DI KAD PENGENALAN, DAN APAKAH YANG SEHARUSNYA SAYA LAKUKAN

    BalasPadam

Terima kasih kerana memberikan maklumbalas yang berkaitan dengan artikel. Kebebasan bersuara diamalkan namun ulasan yang tidak sopan akan dipadam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...